Arviointialueella II arvioidaan menettelytapoja, joilla johdetaan ja kehitetään yhteiskunnallista vuorovaikutusta, edistetään korkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ja taiteellisen toiminnan vaikuttavuutta sekä tuetaan kokeilevaa toimintakulttuuria.
Arviointialue II on auditointiryhmän arvion mukaan tasolla hyvä.
Auditointiryhmän tunnistamat keskeiset vahvuudet ja kehittämissuositukset
Vahvuudet
- Centria-ammattikorkeakoulu ennakoi kansallisen ja alueellisen toimintaympäristön muutoksia ja vaikuttaa aktiivisesti aluekehitykseen.
- Centria yhdistää TKI-toiminnassaan kansalliset tavoitteet alueellisiin vahvuuksiin ja kehittää ratkaisuja toiminta-alueensa haasteisiin.
- Centria on vahva työelämäkumppani toiminta-alueellaan: se uudistaa osaamista ja lisää yritysten mahdollisuuksia tuotekehitykseen ja uusille markkinoille pääsyyn.
- Centria toimii edelläkävijänä aineettoman kulttuuriperinnön tallentamisessa, esittämisessä ja hyödyntämisessä alueen hyväksi.
Kehittämissuositukset
- Centria-ammattikorkeakoulun vahvaan aluekehitysrooliin liittyy yhteiskunnallisen vaikuttavuuden mittaaminen. Centrian tulisi määritellä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja vaikuttavuuden käsitteet ja tavoitteet nykyistä selkeämmin. Lisäksi suositellaan ottamaan käyttöön yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arviointikehikko.
- Centrian laajaa ja kansainvälistyvää alumniverkostoa tulisi kehittää ja hyödyntää systemaattisesti toiminnan kehittämisessä.
- Centria tulisi edistää yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan tukemalla kulttuuriseen monimuotoisuuteen liittyvää osaamista ja kielitaidon kehittämistä alueen yrityksissä. Tämä edistää samalla alueen pitovoimaa ja osaajien jäämistä alueelle.