Arviointialueella II arvioidaan menettelytapoja, joilla johdetaan ja kehitetään yhteiskunnallista vuorovaikutusta, edistetään korkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan ja taiteellisen toiminnan vaikuttavuutta sekä tuetaan kokeilevaa toimintakulttuuria.
Arviointialue II on auditointiryhmän arvion mukaan tasolla erinomainen.
Auditointiryhmän tunnistamat keskeiset vahvuudet ja kehittämissuositukset
Vahvuudet
- SeAMKin johtamis- ja laatujärjestelmä tukee aluekehittämistä ja elinkeinorakenteen uudistamista koko maakunnan alueella ja se kattaa keskeiset kohde- ja sidosryhmät.
- SeAMK on rakentanut aluekehittämiseen ja elinkeinorakenteen uudistamiseen vaikuttavia toimintamalleja ja TKI-toiminnan muotoja, joita se kehittää jatkuvasti alueen työ- ja elinkeinoelämän tarpeet huomioon ottaen.
- SeAMKin yrittäjähenkisyys ja sitä edistävät monipuoliset toimintamuodot tukevat korkeakoulun kokeilukulttuuria.
Kehittämissuositukset
- SeAMKin tulee vahvistaa kokeiluympäristöjen ja kehittämispalveluiden tunnettuutta ja saavutettavuutta alueen pienten ja mikroyritysten keskuudessa.
- SeAMKin kannattaa laatia kansainvälistymisen edistämiseen hybridistrategia, jonka toimeenpanossa hyödynnetään pandemian myötä kehittyneitä etäosallistumisen ja -yhteistyön mahdollisuuksia.
- SeAMKin tulee panostaa hyvien aluekehittämisen toimintamallien jakamiseen korkeakoulukentällä ja hyödyntää siitä syntyvä vuorovaikutus toimintamallien jatkokehittämisessä.